Skip links

Update: COVID 19

De 32ste editie van de Race of the Classics zal dit jaar doorgang vinden van 12 t/m 18 oktober 2020!

Laatste update: 13 juli 2020 12:00 uur

Beste deelnemer, teamcaptain, lezer,

Na veel belletjes met schippers, havens en andere betrokken partijen zijn wij tot een oplossing gekomen. Ons prachtige evenement vindt niet plaats in april, maar zal onder voorbehoud 12 oktober 2020 van start gaan!

Uiteraard neemt dit besluit een aantal andere vraagstukken met zich mee. De komende tijd zal de organisatie, waar dat lukt, zaken nog meer duidelijkheid bieden. Vragen zijn dan ook van harte welkom. Wij beantwoorden deze graag zo snel mogelijk en nemen die op in de FAQ onderaan deze pagina.

Op deze pagina komt ook een actuele stand van zaken waarnaar bijvoorbeeld deelnemers of sponsoren doorverwezen kunnen worden.

Op dit moment zijn wij, als organisatie, nog in afwachting wat betreft de anderhalve meter regelgeving. Wij staan in contact met de BBZ en blijven vooralsnog ons uiterste best doen om de editie in oktober te laten doorgaan.

Wij houden jullie op de hoogte!

Lieve groet van de organisatie

Laatste update: 13 juli 2020 12:00 uur

FAQ:
Weten jullie zeker dat de editie in oktober doorgaat?
Nee, dat kan nog niet met zekerheid gezegd worden. Zoals iedereen kampen wij ook met onduidelijkheid. Zodra duidelijk wordt dat ook deze editie niet door kan gaan, zullen wij hier wederom gepaste maatregelen voor nemen. Wij hebben echter goede hoop dat halverwege oktober het virus in dermate vorm is teruggedrongen dat het evenement, dan wel aangepast, door kan gaan!

Wat gebeurt er met het deelnemersgeld?
Dit zal niet worden teruggestort, want tickets blijven geldig voor de verplaatste editie in oktober. Administratie en afspraken wat betreft de tickets ligt bij de teams zelf. 

Een groot aantal van de teamleden kunnen niet mee in de week van 12-18 oktober. Wat nu?
Wij proberen hierin te faciliteren en te ondersteunen. Echter blijft het voorgaande antwoord van kracht.

Een goede manier om dit op te lossen is het doorverkopen van tickets aan nieuwe teamleden. Op deze manier blijft het team even groot, hebben degenen die niet meekunnen hun geld terug, en is een nieuw teamlid gelukkig met zijn ticket voor ROTC2020.

Voorzie je hier problemen en/of moeilijkheden, laat dit dan tijdig aan de organisatie weten.

Hoe blijft het REESGEVOEL voorbestaan de komende tijd?
Zodra hier weer ruimte voor is zullen wij als organisatie kijken naar nieuwe events om de aanloop naar de editie in oktober kracht bij te zetten. Dit is helaas nog even afwachten. Wij gaan ons best doen, maar houdt vooral elkaar ook enthousiast!

In eerdere mailcorrespondentie is gesproken over betrokkenheid van ‘’het grootste gedeelte van de schepen.’’ Wat wordt hiermee bedoeld?
Exact wat er staat. Helaas kan niet ieder schip dat mee zou doen in april, ook meedoen in oktober. Dit zal gevolgen hebben voor de desbetreffende teams. Deze teams zullen hier los door ons over gecontacteerd worden.

Dit kan ook betekenen dat de matching, zoals nu bekend, niet definitief is. Dit kan nog voor ieder team veranderen! Dit heeft dus ook gevolgen voor hoeveelheid deelnameplekken en het doorschuiven daarvan. Vooralsnog houden we echter een gelijke matching aan, wat betekent dat het gros van de teams op hetzelfde schip zal blijven varen.

Wanneer mogen wij deze informatie communiceren naar onze stakeholders?
Per mail zijn de teamcaptains en schippers officieel op de hoogte gebracht. Deze informatie mag dan ook worden doorgestuurd naar deelnemers, sponsoren, universiteiten e.d.

Wanneer meer informatie?
De komende week zullen er een hoop vragen van jullie binnenkomen, en wordt voor ons, nu de datum vast staat, ook bij andere zaken meer duidelijk. Wij streven naar het versturen van een nieuwe mail met updates in het einde van week 15.