Skip links

FAQ

Frequently asked questions

Ja zeker! van 15 t/m 21 april 2024 zal er een nieuwe editie van ROTC van start gaan. Dit jaar vindt de 35ste editie plaats. Interesse? Kijk naar een deelnemend team waarbij je eventueel kan aansluiten.

De inschrijvingen voor ROTC 2024 start op 18 oktober en eindigt op 31 oktober. Zorg dat er op tijd bij bent en je team mee kan op de mooiste zeilweek van het jaar!

In de aanloop naar iedere editie is er een groot Kick Off feest, zijn er twee teamcaptains-meetings en meerdere teamfeesten.

Wat leuk dat je interesse hebt! Wil je meedoen als deelnemer? Kijk dan bij de deelnemende teams om je aan te sluiten. Wil je een nieuw team opzetten? Lees dan de informatie onder downloads en neem zo snel mogelijk contact op met secretaris@rotc.nl!

Nee, zeilervaring is niet nodig. Maar een goede portie wil om te zeilen komt goed van pas! De bemanning op het schip kan jouw hulp goed gebruiken. Alle schepen zijn klassiek getuigd en het vraagt de nodige spierkracht om het schip te besturen. Gaandeweg zul je steeds meer leren over het zeilen, navigeren en racen!

Ieder jaar wordt de hoogte van het deelnemersgeld opnieuw bepaald door de stichting. Dit bedrag ligt rond de 550 euro. Weet wel dat ieder team vrij is om daar bovenop een teambijdrage te vragen. Hiervan worden bijvoorbeeld teamjassen, boodschappen en uitjes van betaald. Ga daarom uit van zo’n 600-750 euro.