Skip links

ROTC 2021

Mede dankzij de ‘Save the Classics’ campange en het enthousiasme van welwillende schippers, is er bij de organisatie goede moed ontstaan! We gaan een corona-proof editie neerzetten in april 2021. 

Je kunt hier alles lezen over hoe deze editie er uit zal komen te zien. Het zal een andere Rees worden dan je van ons gewend bent, maar de kern staat vast! We varen hopelijk komende april weer een zeilrace op de klassieke Hollandsche Zeilvloot met studententeams van universiteiten en hogescholen uit heel Nederland!

Frequently asked questions

Dat kan nog niet met zekerheid gezegd worden. We doen er alles aan om dit evenement corona proof, en daarmee mogelijk te maken. Wij hebben goed contact met Gemeente Den Haag en werken verschillende scenario’s uit waarbij het evenement door kan gaan. Mocht deze editie echter niet door kunnen gaan omdat maatregelen dit niet toelaten, dan streven wij er naar iedere deelnemer het volledige deelnemers bedrag terug te betalen.

Mocht de editie geen doorgang vinden, dan streeft de organisatie ernaar de deelnemersbijdrage terug te betalen. De organisatie zal zo min mogelijk geld uit geven tot dat zij 100% zeker weten dat deze editie van de ROTC door zal gaan en de deelnemers aan boord kunnen stappen.

In deze onzekere tijden is het belangrijk dat teamcaptains zorgen voor financiële zekerheid. De team captains moeten zorgen dat in de contracten die zij sluiten met de deelnemers een corona-clausule is opgenomen, waarin staat dat zij niet hoofdelijk aansprakelijk zijn voor annulering van het evenement wegens de corona-maatregelen. Daarbij is het zaak om te zorgen dat er altijd genoeg geld is om deelnemers terug te betalen, mocht het onverhoopt zo zijn dat deze editie geen doorgang kan vinden. Teams kunnen extra inkomsten genereren door bijvoorbeeld wijndeals, loterijen, een sponsortrui waar sponsors tekst op kunnen kopen etc. Team kunnen altijd terecht bij hun buddy vanuit de organisatie met vragen.

Houd deze pagina in de gaten. Er zullen regelmatig updates worden gegeven. Heb je specifieke vragen? Speel deze via je Teamcaptain of mail naar info@rotc.nl

Bij deze editie van de ROTC doen de organisatie in samenwerking met de schippers er alles aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers ten alle tijden gepaste afstand van elkaar kunnen bewaren. Bij deze editie van de ROTC gaan de schepen niet het hele land door, maar vertrekken zij ’s ochtends uit de haven van Scheveningen en keren hier naartoe terug na afloop van de wedstrijden. Het aantal deelnemers per team zal worden aangepast naar de op dat moment toegestane groepsgrote. Eventueel worden de deelnemers per team ook nog verdeeld in week- en dagdeelnemers, zodat er benedendeks ook afstand bewaard kan worden. Aan boord gelden verschillende corona-protocollen per schip die ervoor zorgen dat de gepaste afstand bewaard kan worden. Ook voor de avonden zal er een gepast programma komen.

In een normale editie is er een groot Kick Off feest, zijn er twee teamcaptains-meetings en meerdere teamfeesten. Wij hopen dat wij in het voorjaar weer fysieke teamcaptains-meetings op gepaste afstand mogen organiseren. Wij gaan tzt bekijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Mocht dit fysiek niet mogelijk zijn, dan zal dit online gebeuren. Wij verwachten helaas dat het niet mogelijk gaat zijn om een Kick Off en/of teamfeesten te organiseren.