Skip links

FAQ

Frequently asked questions

Ondanks dat de 32e editie in 2020 en 2021 niet plaats heeft kunnen vinden in verband met de pandemie zijn we positief over een 33e editie! We kijken er naar uit om in april 2022 eindelijk weer te zeilen op onze geliefde klassieke vloot.

In de aanloop naar iedere editie is er een groot Kick Off feest, zijn er twee teamcaptains-meetings en meerdere teamfeesten.

De organisatie van de 2022 editie is vanaf september 2021 actief om alles op poten te zetten. Wil je hierbij helpen? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@rotc.nl.

Wat leuk dat je interesse hebt! Wil je meedoen als deelnemer? Kijk dan bij de deelnemende teams om je aan te sluiten. Wil je een nieuw team opzetten? Lees dan de informatie onder downloads en neem zo snel mogelijk contact op met secretaris@rotc.nl!

Nee, zeilervaring is niet nodig. Maar een goede portie wil om te zeilen komt goed van pas! De bemanning op het schip kan jouw hulp goed gebruiken. Alle schepen zijn klassiek getuigd en het vraagt de nodige spierkracht om het schip te besturen. Gaandeweg zul je steeds meer leren over het zeilen, navigeren en racen!

Ieder jaar wordt de hoogte van het deelnemersgeld opnieuw bepaald door de stichting. Dit bedrag ligt rond de 500 euro. Weet wel dat ieder team vrij is om daar bovenop een teambijdrage te vragen. Hiervan worden bijvoorbeeld teamjassen, boodschappen en uitjes van betaald.