Skip links

Corona Proof

Volle kracht vooruit!

2020 heeft de ROTC op zijn kop laten staan. In april moesten we twee weken voor de Rees de boel afblazen. Deelnemers, schippers, havenmeesters en organisatie waren ontzettend teleurgesteld. Een verplaatste editie naar oktober zat er ook niet in. Na veel overleg met alle betrokkenen hebben we de 32e editie van de ROTC achter ons kunnen laten.
Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat is er WEL mogelijk? Want hoe dan ook, we willen varen. Gelukkig houdt deze organisatie wel van uitdaging. Op deze pagina lees je over onze plannen. Hoe gaat een corona-proof editie eruit zien? Wat kun je als deelnemer verwachten? Hoe wordt deze rees financieel haalbaar?
Mochten er nog meer vragen opkomen, of geeft de FAQ je nog niet helemaal het antwoord dat je zoekt? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. We staan open voor alle vragen en ideeën!

 

Wat is er anders?

Bij deze editie van de ROTC doen de organisatie in samenwerking met de schippers er alles aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers ten alle tijden gepaste afstand van elkaar kunnen bewaren. De grootste verschillen hebben we alvast voor je opgesomd:

  • We varen niet van haven naar haven, dus helaas ook niet naar Engeland dit jaar. We vertrekken ’s ochtends uit de haven van Scheveningen en keren hier, na een dagwedstrijd op de Noordzee, weer terug.
  • Het aantal deelnemers per team zal worden aangepast naar de op dat moment toegestane groepsgrote voor buitensporten. Eventueel worden de deelnemers per team ook nog verdeeld in week- en dagdeelnemers.
  • Aan boord gelden corona-protocollen die ervoor zorgen dat de gepaste afstand en hygiene bewaard kan worden.
  • Het avondprogramma wordt aangepast aan de geldende maatregelen.