Skip links

Sponsoren ROTC 2023


De Veerhaven is onderdeel van het rustieke Scheepvaartkwartier en ligt tussen de Euromast en de Erasmusbrug in Rotterdam. Al sinds de vijftiende eeuw ligt de Veerhaven middenin het bruisende Rotterdam. Sinds de opening van het gebouw van de Koninklijke Nederlandsche Yacht-club in 1852, is het karakter van de Veerhaven veranderd van vertrekhaven voor de veerpont naar Katendrecht tot thuishaven voor maritiem erfgoed, zeewedstrijdzeilerij en fungeert zij als centrum voor maritieme evenementen. Sinds 1990 is de Veerhaven in het beheer van de “Stichting Veerhaven Rotterdam”.

In de directe omgeving van de Veerhaven zijn nog veel sporen van de rijke maritieme traditie van Rotterdam te zien. Vrijwel alle grote Rotterdamse rederijen zijn rond de Veerhaven begonnen of hebben hier hun vormende jaren doorgebracht: de Holland-Amerika lijn, de Rotterdamse Lloyd, van Uden en van Nievelt Goudriaan & Co. De prachtige omgeving, het nagenoeg permanent aanwezig maritiem erfgoed en het zeer bijzondere drijvende havenkantoor kenmerken het historische karakter van de Veerhaven.

-/-/-

De zeilkleding specialist met de grootste collectie zeilkleding van Nederland!

-/-/-

Het Scheepvaartmuseum is trotse partner van de 34e Race of the Classics.

In het nationaal maritiem museum in Amsterdam ontdek je hoe sterk de maritieme wereld en de Nederlandse samenleving verbonden zijn aan de hand van de op één na grootste maritieme collectie ter wereld, bestaande uit zo’n 350.000 objecten. Het museum is ontstaan en bestaat nog steeds dankzij mensen met een passie en hart voor de Nederlandse maritieme geschiedenis en erfgoed. Mensen die het belangrijk vinden dat verhalen over deze geschiedenis nu én in de toekomst vanuit verschillende perspectieven verteld blijven worden. Jaarlijks verbindt Het Scheepvaartmuseum honderdduizenden mensen over de hele wereld met de Nederlandse maritieme geschiedenis en kunstnijverheid. Kom je snel eens langs? Kijk voor meer informatie op: https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

-/-/-