Skip links

Sustainability

RACE OF THE CLASSICS GOES SUSTAINABLE

Wij vinden het heel belangrijk om als evenement ons steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. Gelukkig staan we, wat betreft ons ‘vervoer’, al 1-0 voor!

Editie 2020
De deelnemende teams van de Race of the Classics 2020 zetten koers richting een duurzame toekomst! Check hieronder op welke manier de teams zich inzetten voor de sustainability.

 

 

Team Wageningen

Team Wageningen University trekt aandacht voor de sustainable development goals. Kies je dilemma maar – pff, wat zijn ze moeilijk!
Meer bekendheid over deze doelen van de Verenigde Naties is hard nodig, maar zijn soms taaie korst. Gelukkig heeft dit team een leuke manier bedacht om ze onder de aandacht te brengen. Wat kies jij?

 

 

Team Hogeschool Utrecht
Team Hogeschool Utrecht werkt samen met de Green Office van de HU aan een meer verantwoorde consumptie zoals beschreven in SDG 12.

Verkoop/koop of leen je zeilkleding aan/van andere zeilers! Plaats een bericht op deze pagina met de zeilkleding die je aanbiedt!

Zo maken we er samen een groenere en duurzamere Race of the Classics van!

 

 

Vorige edities
Voorgaande jaren hebben we samengewerkt met de organisatie KIMO op het project Fishing for Litter. Elk deelnemend team kreeg een ‘Big Bag’ mee aan boord, om hier gedurende het evenement hun plastic in in te zamelen – op deze manier hebben wij de Noordzee in ieder geval plastic vrij gehouden!